Modernizovanje Zavoda za zaštitu prirode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2013, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizovanje Zavoda za zaštitu prirode

NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da bi iz evropskih fondova mogao da bude obezbeđen novac za modernizovanje i usavršavanje rada Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, što bi doprinelo povećanju broja domaćih i stranih posetilaca.

Pajtić je prilikom posete toj instituciji najavio da će Vlada Vojvodine, zajedno sa Zavodom, konkurisati za sredstva iz evropskih fondova.

"Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, nešto više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve godine, u nadležnosti je pokrajine i do sada smo u rekonstrukciju i elektrifikaciju ove institucije i u nabavku softverskih sistema investirali oko osam miliona dinara", rekao je Pajtić.

Direktorka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Biljana Panjković naglasila je da je Zavod, pored redovnih aktivnosti, u proteklom periodu, završio 37 i usaglasio 10 studija, čime je omogućeno povećanje procenta zaštite prirodnih dobara sa postojećih 5,5 odsto na 7,4 odsto.

"Usvajanjem tih studija, biće nam omogućeno da dalje radimo na uspostavljanju zaštićenih područja i ekološke mreže, čime bismo se približili evropskom standardu od 15 odsto", rekla je Panjkovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.