Mirović i Pastor primili ambasadora Austrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović i Pastor primili ambasadora Austrije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik pokrajinske škupštine Ištvan Pastor primili su danas, u oproštajnu posetu ambasadora Republike Austrije Johanesa Ajgnera.

Zahvalivši se ambasadoru Ajgneru na dobroj i uspešnoj saradnji između Republike Srbije i Republike Austrije, Mirović je posebno naglasio regionalnu saradnju i tradicionalno dobre odnose AP Vojvodine sa Republikom Austrijom.

"Privredno - poslovna saradnja sa Austrijom je veoma značajna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za našu zemlju, Austrija je, gledajući indeks spoljno trgovinske razmene veliki i značajan partner Republike Srbije", rekao je Mirović, i dodao da će se ta saradnja nastaviti i intenzivirati posebno u oblasti privrede, povezivanju razvojnih agencija kao i saradnje u oblasti kulture i turizma.

Naglasivši da kroz vekove ima mnogo zajedničkih tačaka između naše dve zemlje, Mirović je podsetio da se ove godine navršava 170 godina od štampanja Gorskog vijenca u Beču, i istkao važnost kulturne saradnje, kao spone dve zemlje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Republike Austrije Johanes Ajgner ocenili su da postoji prostor za jačanje turističke promocije pokrajine Vojvodine u Republici Austriji.

Ambasador Ajgner se na kraju svog mandata zahvalio predsedniku Miroviću na dobroj saradnji i istakao važnost tradicionalno dobrih i uspešnih odnosa između naše dve zemlje.

Pastor i Ajgner: Proces EU intergacija ide u dobrom pravcu

I predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor primio je Ajgnera.

Pastor se zahvalio Ajgneru na velikom doprinosu u jačanju prijateljskih odnosa i privrednih veza naših zemalja, kao i na podršci koju je tokom pet godina mandata pružao AP Vojvodini.

Ajgner i  Pastor, zajednički su izrazili zadovoljstvo zbog intezivne bilateralne saradnje Srbije i Austrije, kao i zbog uspešno realizovanih austrijskih investicija u našu zemlju.

Pastor i Ajgner razgovarali su i o, kako su naglasili, dugačkom i složenom procesu evropskih integracija, ocenivši da on ide u dobrom pravcu i otvara značajne perspektive.

Predsednik Pastor upoznao je ambasdora Ajgnera sa aktivnostima i nastojanjima pokrajinske administracije da osnaži i pruži dodatni impuls ranije uspostavljenim vezama AP Vojvodine i austrijskih pokrajina, pre svega Gornje i Donje Austrije i Štajerske.

Ambasador Ajgner je istakao da ova saradnja ima perspektivu i da je treba osnažiti novim sadržajima. On se zahvalio predsedniku Pastoru na, kako je rekao, otvorenosti i srdačnosti pokrajinskih institucija i dodao da će mu petogodišnji ambasadorski mandat u našoj zemlji ostati u veoma lepom profesionalnom i ličnom sećanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović i ambasador Austrije: Ima još puno prostora za saradnju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2017

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, u oproštajnu posetu ambasadora Republike Austrije Johanesa Ajgnera...Zahvalivši se ambasadoru Ajgneru na dobroj i uspešnoj saradnji između Republike Srbije i Republike Austrije, Mirović je posebno naglasio regionalnu saradnju i tradicionalno dobre...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.