Mirović: Odlazak pesnika ljubavi i ravnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021, 18:43

Mirović: Odlazak pesnika ljubavi i ravnice

Povodom smrti kantautora Đorđa Balaševića, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je njegovoj porodici izraze najdubljeg saučešća.

"Svojom poezijom i svojom muzikom, Đorđe Balašević je trajno obeležio umetničku scenu ne samo kod nas, već u celom regionu, decenijama budeći najdublje emocije slušalaca svih generacija, koji i danas njegove pesme znaju napamet. Balaševićevim odlaskom, u našoj muzici i u našoj umetnosti u celini ostaće ogromna, nenadoknadiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << praznina, ali će on nastaviti da živi u svojim pesmama koje su se, odavno, iz bogate umetničke fikcije pretvorile u nezaobilaznu boju ljubavi i ravnice, o kojima je pevao lepše i nežnije od bilo koga drugog".

U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, porodici, prijateljima i svima koji su ga voleli, izražavam najdublje saučešće,navodi se u telegramu saučešća predsednika Pokrajnske vlade Igora Mirovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"ODLAZAK PESNIKA LJUBAVI I RAVNICE" Mirović uputio saučešće porodici Balašević

Izvor: Blic, 19.Feb.2021

Povodom smrti kantautora Đorđa Balaševića, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je njegovoj porodici izraze najdubljeg saučešća, saopšteno je iz Vlade Vojvodine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.