Ministarstvo kulture raspisalo medijskekonkurse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 06:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture raspisalo "medijske"konkurse

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas devet konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako je naveo UNS, ovo je prvi put od uvođenja projektnog sufinansiranja medijskih projekata 2015. godine, da Ministarstvo kulture u decembru raspiše konkurse čija će realizacija biti sledeće godine.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gajović za UNS kaže da će konkursi za medija ranije biti raspisani kako bi projekti na vreme bili realizovani.

Ministarstvo kulture je konkurse za ovu godinu raspisalo sredinom aprila za koje je opredelilo 274 miliona dinara, podsetio je UNS.

Gajović je za UNS potvrdio da će za 2020. godinu za milion dinara biti više sredstava za medijske projekte, nego ove godine.

Za radio 30 miliona dinara

Najmanji iznos novca koji se može dobiti po projektu je 400.000 dinara, a najveći iznos po projektu je milion dinara.

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti projekta.

Konkurs se raspisuje u periodu od 10. decembra do 10. januara 2020. godine, a odluka o raspodeli sredstava se donosi najkasnije u roku od 90 dana od zaključenja konkursa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.