Milićević sa zvaničnicima Republike Srpske o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević sa zvaničnicima Republike Srpske o saradnji

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević boravio je danas u radnoj poseti Banjaluci, a u susretima sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsednikom Vlade Radovanom Viškovićem ocenjeno je da je saradnja Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine i Republike Srpske na visokom nivou.

Naglašeno je da je pored povezivanja privreda u obostranom interesu saradnja u oblasti turizma, kroz kreiranje zajedničke turističke ponude za nastup na trećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tržištima, kao i zajednički nastup na vodećim evropskim sajmovima.

Istaknuto je da su današnji odvojeni susreti, kao i nedavna poseta predsednika RS Vojvodini i poslovni forum koji je tom prilikom održan, dobar put za dinamičnije ekonomsko povezivanje i intenziviranje saradnje, saopštila je Pokrajinska vlada.

Ocenjeno je i da veliki prostor za saradnju postoji i u oblastima obrazovanja, zdravstva, kulture i nauke , kao i u transferu znanja i savremenih tehnologija.

Kako bi se održao kontinuitet saradnje, pre svega na unapređenju ekonomskih odnosa, postignut je dogovor da sledeći poslovni forum bude održan u septembru u Republici Srpskoj.

Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine Duško Ćutilo uručili su deset računara Dobrotvornom udruženju "Privrednik Republike Srpske".

Donacija Pokrajinske vlade je namenjena "Privrednikovim" štićenicima, darovitoj deci slabijeg imovnog stanja, koji će zahvaljujući ovim poklonima biti u prilici da stiču nova znanja i budu uspešniji u svom školovanju.

Na donaciji su se Pokrajinskoj vladi zahvalili predsednica i premijer RS, a Milićević je rekao da je ova pomoć AP Vojvodine deci u Srpskoj, još jedan vid tesnih veza i konkretan oblik saradnje.

Milićević je obišao sa domaćinima i gradilište budućeg Srpsko-ruskog hrama i Duhovno-kulturnog centra u Banjaluci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.