Migranti u Šidu premešteni u druge prihvatne centre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti u Šidu premešteni u druge prihvatne centre

U Šidu je sprovedena akcija izmeštanja migranata. Kako je i najavljeno migranti koji nisu zvanično u sistemu, smešteni u Prihvatne centre.U Opštini su evidentirani i dislocirani van Šida. Najveći deo njih se nalazio na prostoru Grafosrema. U pratnji nadležnih službi ilegalni migranti su izmešteni ka drugim prihvatnim centrima.

Pred zoru jake policijske snage u prisustvu lica iz komesarijata i Opštine Šid izmestili su ilegalne migranate koji su bili locirani u napuštenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objektima na području Šida.

Najviše ih je bilo u objektima nekadašnjeg Grafosrema. Saglasnost od strane vlasnika objekta je data nadležnim službama da se akcija sprovede.

"Oko 150 lica je prvo privedeno u policijsku stanicu Šid na evidentiranje a potom su isti uredno smešteni u autobuski prevoz. Iz Šida su dislocirani u druge sredine koje poseduju prihvatne centre za migrante koji su sada u sistemu" izjavio je Zoran Semenović zamenik predsednika Opštine Šid.

Pored toga što su lica koja su nelegalno boravila na području Šida izmeštena ,objekti u kojima su boravili biće ili privedeni nameni vlasnka ili uklonjeni ističu nadležni.

Za početak preduzeća u nadležnosti lokalne samouprave očistila su prostor. Nevladine organizacije koje su pomagale ilegalan boravak migranata su o tome obaveštene.

"U narednom periodu pojačano će se kontrolisati kretanje migranata na području Opštine Šid. Svi koji budu legitimisani i utvrdi se da nisu u legalnim tokovima sprovešće se identičan postupak izmeštanja" rekao je Semenović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.