Mere za podsticanje zapošljavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere za podsticanje zapošljavanja

Podsećamo na to da su još uvek aktuelni javni pozivi koje je nacionalna služba za zapošljavanje oglasila u februaru ove godine. Cilj je da se što veći broj poslodavaca upozna sa merama za podsticanje zapošljavanja, kao i da se privuki oni koji do sada nisu koristili sredstva nacionalne službe.

Planirano je da se finansijskim merama u ovoj godini obuhvati najmanje 1179 nezaposlenih lica sa evidencije Filijale Novi Sad koja pokriva Južno-bački okrug. Mere koje sprovodi Nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << služba za zapošljavanje, kreirane su da stimulištu zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih.

"Reč je prvenstveno o mladima ispod 30 godina, zatim o starijima od 50 godina, zatim o licima sa invaliditetom, licima romske nacionalnosti, onima koji su dugoročno nezaposleni, licima koji su primaoci socijalne novčane pomoći i druge posebno osetljive kategorije društva", rekla je Đurđina Mačak, PR saradnik Filijale Novi Sad NSZ-A.

Poslodavci se mogu odlučiti za programe pripravnika za mlade, sticanja praktičnih znanja za niskokvalifikovane i dugoročno nezaposlene, jednokratnu subvenciju za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novoootvorenim radnim mestima i subvenicije za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Poslodavci koji mogu da konkurišu na Javne pozive, moraju da ispunjavaju određene uslove.

Javni poziv za jednokratne subvencije i program pripravnika, otvoreni su do 29. novembra, a za programe za osobe sa invaliditetom, otvoreni su do kraja 2019-te.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.