Međunarodni festival harfe od 16. do 24. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2016, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival harfe od 16. do 24. maja

Međunarodni festival harfe, 15. po redu, biće održan od 16. do 24. maja, a pored umetnika iz Srbije predstaviće se i gosti iz Italije, Rusije i Slovenije, najavili su organizatori.

Sam festival, kao i svaki koncert, inspirisan je nekim svetskim filmskim hitom.

Na otvaranju posetioci će imati priliku da čuju čuvenog mladog harfistu iz Rusije Aleksandra Boldačeva koji će se predstaviti publici koncertom pod nazivom "Iz Rusije sa ljubavlju".

Istog dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na istom mestu, u Studentskom kulturnom centru na koncert nazvanom po istoimenom filmu "Sever-severozapad" nastupiće mlade nade srpske scene Mina Marinković (harfa), Aleksandra Milanović (violina) i Ivan Marjanović (udaraljke).

U Konaku knjeginje Ljubice 17. i 19. maja biće održana dva koncerta - "E. T" na kome će nastupiti gošća iz Slovenije Eva Tomšić, dok će duo koji čine Ivana Pavlović (harfa) i Teodora Nikolić (violončelo) održati koncert "Do kraja sveta".

Gošća iz Velike Britanije Branka Pajović Krauder održaće koncert "Hrabro srce" 18. maja u Ustanovi kulture "Parobrod".

U Narodnom pozorištu u Beogradu biće održana dva koncerta - najpre na sceni "Raša Plaović" koncertom "Noć u operi" predstaviće se 20. maja Gorana Ćurgus (harfa) i Marija Lazić (oboa), a na koncertu "Priča sa zapadne strane" 23. maja nastupiće Hana Paraušić.

Koncertom "Izdržljivost" 21. maja u svečanoj sali MŠ "Stanković" predstaviće se Milena Stanišić (harfa), Stana Krstajić (flauta) i Rastko Popović (viola).

Specijalni gost iz Italije, mladi i nesvakidašnji Raul Moreti nastupiće 22. maja u Mikser hausu na koncertu "Harpscapes - An Unconventional Harp Journey".

Festival će zatvoriti harfiskinja Ljiljana Nestorovska i flautiskinja Anđela Bratić 22. maja u Skupštini grada koncertom "Srcem i dušom".

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.