Međunarodni dan volontera - nezaustavljivi u humanosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 13:40

Međunarodni dan volontera - nezaustavljivi u humanosti

Crveni krst Srbije, najveća volonterska organizacija u zemlji, svake godine obeležava Međunarodni dan volontera. Ove godine Međunarodni dan volontera obeležava se pod sloganom #nezaustavljivi. Posebna pažnja poklanja se volonterima koji su angažovani u svojim lokalnim zajednicama i koji svojim delovanjem pomažu najugroženijim sugrađanima. Upravo je njihov doprinos ono što te zajednice čini otpornijim na posledice prirodnih katastrofa i ekonomskih kriza.

Volonteri su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezamenljiv resurs svakog društva koje teži razvoju i njihov učinak je višestruk. Volontiranje, osim što rešava probleme ugroženih kategorija stanovništva, izgrađuje ličnost onih koji volontiraju i pomaže društvu da se uputi u humanijem smeru razvoja i solidarnosti. 2021. godina obeležena pandemijskom krizom, sa značajnim uticajem na

stanovništvo i dosadašnji stil života, dodatno ugrožava već inače ugrožene grupe.

Od početka pandemijske krize, Crveni krst u Srbiji, volonteri i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.