Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se danas. Ovogodišnji moto međunarodnog dana OSI glasi "Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje uključenosti i jednakosti" i težište stavlja na osnaživanje osoba sa invaliditetom za inkluzivan, pravedniji i održivi razvoj.

"Zalažemo se za puno učešće osoba sa invaliditetom u svim društvenim sferama, kao i kreiranje društva pristupačnog za sve", navela je u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nataša Stanisavljević.

"Verujem da ćemo i u 2019. godini na još bolji i adekvatniji način odgovoriti na potrebe osoba sa invaliditetom, uvoditi nove, ali i razvijati i unapređivati postojeće usluge i servise koji predstavljaju oblike najdirektnije pomoći i podrške", navela je ona.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine, kada je usvojena Rezolucija Generalne skupštine UN kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana kako bi se skrenula pažnja na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom VIDEO

Izvor: B92, 03.Dec.2018

Danas se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom pod sloganom "Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti"...Procenjuje se da osobe sa invaliditetom čine 10 odsto svetske populacije, a da u Srbiji od osam do deset odsto ukupnog stanovništva ima neki oblik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.