Međunarodna konferencija studenata medicine u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna konferencija studenata medicine u Novom Sadu

Trodnevna konferencija studenata medicine "International medical students conference in Novi Sad 2019 – IMSCNS" koja se ove godine organizuje po dvanaesti put, svečano je otvorena u Gradskoj kući, a prisutne je tom prilikom pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poželeo im dobrodošlicu u Novi Sad, aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je naš grad već drugi put domaćin konferencije studenata medicine. Ovakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupovi su izuzetno značajni jer mladim ljudima koji su odlučili da medicina bude njihov životni poziv pružaju priliku da se upoznaju, razmene znanja i iskustva, ali i da uče od eminentnih profesora. Ljudi su najveća vrednost svakog društva, briga o njihovom zdravlju mora da bude prioritet, a mi ćemo uvek podržavati događaje posvećene onima koji se bave medicinom ili nameravaju da se ozbiljno posvete toj plemenitoj i odgovornoj profesiji", rekao je Cvjetićanin.

Konferencija održava u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u organizaciji Saveza studenata Medicinskog fakulteta. Na konferenciji učestvuje 200 studenata koji će tokom tri dana imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, razmene kontakte i iskustva od gostujućih profesora koji dolaze sa prestižnih univerzitetskih klinika i centara širom Sjedinjenih Američkih Država, sa dugogodišnjim iskustvom i znanjem iz oblasti stomatologije, interne medicine, pedijatrije, onkologije, ortopedije, sportske medicine i radiologije.

Organizaciju konferencije podržali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grad Novi Sad, Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPENS 2019.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.