Manifestacija  Gastro Srem za vikend u Staroj Pazovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija "Gastro Srem" za vikend u Staroj Pazovi

Turističko – gastronomska manifestacija "Gastro Srem" ove godine održava se po treći put na Trgu dr Zorana Đinđića tokom predstojećeg vikenda 1. i 2. septembra od 11 do 23 sata u organizaciji Turističke organizacije opštine Stara Pazova, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

U subotu posetioce očekuje spremanje ajvara u okviru takmičarskog karavana"Izađi mi na teglu" koje počinje prvog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manifestacije, a svečano otvaranje je u 13 časova u okviru koje će se obratiti predsednik opštine Stara Pazova, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i zaštitno lice manifestacija glumica Anja Mit.

Biće to prilika da se predstavi maskota "Gastro Srem" Mile Gastro Sremac. U 17 časova proglasiće se najbolji takmičari u kategorijama: najukusniji slatki kolač, najbolji recept za slani kočlač i najoriginalniji štand u konkurenciji od preko 70 izlagaća koliko ih je prijavljeno ove godine. U 18 časova biće proglašeni pobednici takmičenja u pripremanju ajvara, a najbolji će dobiti šporet smederevac. Od 19 časova posetioci će imati priliku da uživaju u nastupu članova Tamburaškog orkestra "Ladan špricer" iz Golubinaca, dok je za 20 časova zakazan celovečernji koncert internacionalnih folklornih ansambala iz Grčke, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske pod nazivom "Ponesi opanke".

Drugog dana manifestacije sa početkom u 11 časova počinje priprema tradicionalnog sremskog ručka za šta je zadužena domaćica iz Golubinaca Marija Markuš, a zatim će posetioci biti u prilici da probaju sremski ručak zahvaljujući Hotelu "Vojvodina" iz Stare Pazove. Kulturni umetnički program 2. septembra počinje u 16 časova, a u okviru istog nastupiće članovi Tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića iz Vojke i solistkinja Zorica Belić sopran i Tamnuraški orkestar Hrvatskog kulturno – prosvetnog društva Tomislav iz Golubinaca, zatim pevačka grupa KUD-a "Slavko Gajin" iz Vojke, Milan Mića Dudić i Milica Dudić. Za 21 sat zakazan je koncert estradne dive Seke Aleksić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Gastro Srem" u Staroj Pazovi za vikend, raj za sva čula

Izvor: RTS, 30.Avg.2018

Turističko-gastronomska manifestacija "Gastro Srem" održaće se tokom vikenda, oba dana od 11 do 23 časa, na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. . Manifestacija, čije je ovogodišnje zaštitno lice glumica Anja Mit,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.