Mališane zainteresovala sonda za Jupiter

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališane zainteresovala sonda za Jupiter

Đaci trećeg razreda Osnovne škole "Đorđe Natošević" danas su imali priliku da vide kako izgleda svet nauke, o kojem su toliko mnogo slušali u školi. Tokom Posete "Biosens centru" Univerziteta u Novom Sadu mališani su se najviše zainteresovali za sondu za Jupiter u čijoj izradi će učestvovati i naučnici tog centra.

Ima li u svemiru vetra, šta je toplota i kako ćemo putovati na Jupiter, samo su neka od pitanja koje su učenici postavili. Mnogo pitanja i podignutih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruku pokazatelj je da su mališini uživali, ali i ponešto naučili.

Negujući maštu, deca se mogu podstaći na razmišljanje naizgled nerešivih problema, a saradnici Biosens centra smatraju da će oni svojim idejama jednoga dana poboljšati svet u kojem živimo.

"Verovatno ono što je njih najviše zainteresovalo je projekat koji treba da radimo za evrposku svemirsku agenciju koja će čovečanstvo 2022. godine slati na Jupiter. I mi kad smo bili mali hteli smo da budemo astronauti, naučnici", rekla je Vesna Crnojević Bengin iz Biosens centra.

Prema njenim rečima, negujući maštu i upitnost dece i deleći sa njima viziju i strast za naukom, možemo da ih podstaknemo na razmišljanje naizgled nerešivih problema, tako da u godinama koje dolaze oni nastave da svojim idejama pobljšavaju svet u kojem živimo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Početni kurs kineskog jezika za osnovce

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2015, 13:21

Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu i Gradska biblioteka u Novom Sadu organizuju početni kurs kineskog jezika za učenike nižih razreda osnovne škole.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.