Mali sajam sporta u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 14:45

"Mali sajam sporta" u Pančevu

Na platou ispred gradske uprave u Pančevu održan je "Mali sajam sporta" na kome je deci predškolskog uzrasta i osnovcima predstavljeno više od 30 disciplina. Cilj je da se mladi podstaknu na bavljenje sportom kao preduslovom zdravijeg i kvalitetnijeg života.

"Drago mi je da smo krenuli upravo iz Pančeva, grada koji može da se pohvali vrlo snažnom finansijskom podrškom sportskim kolektivima ali i gradom koji ima preko 160 sportskih klubova što je za mesta van Beograda fenomenalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeh. Glavni cilj ovog sajma je da sva deca koja nisu u sistemu sporta dobiju priliku da se oprobaju u različitim disciplinama, uđu u sistem sporta, zavole ga i budu istinski šampioni kao što su Pančevci: Slobodan Bitević, Dušan Borković, Anja Crevar", kaže ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Sport nas uči osnovnim postulatima života i pravom načinu na koji se prihvataju pobede i porazi naglasili su naši istaknuti sportisti.

"Poruka ovoj deci je da se bave sportom,da budu zdravi. Ne može svako od njih da postane olimpijski i svetski šampion ali kroz ovakvo druženje naučiće neke prave životne vrednosti", napominje predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

"Neko će biti šampion, neko neće, neko je talentovan, neko nije ali je sport važan zbog mnogo faktora. Oni koji se neće baviti profesionalno sportom, ali će se baviti u detinjstvu steći će mnogo dobrih navika", napominje automobilista Dušan Borković.

"Pančevo je grad sporta, sportskih šampiona i želimo da i dalje naš gradi te epitete. Ovakve manifestacije kao što je današnji "Sajam sporta" su nešto što doprinosi tome", mišljenja je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Za najmlađe ovo je bila prilika i da razgovaraju sa sportskim šampionima.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je košarkaški klub Mladost u Omoljici i Osnovnu školu "Bratstvo jedinstvo" u Vojlovici, a deci su uručeni sportski rekviziti i oprema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Udovičić otvorio Mali sajam sporta u Pančevu

Izvor: B92, 18.Maj.2021

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je Mali sajam sporta u Pančevu...Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije već petu godinu, uz pomoć lokalnih samouprava širom Srbije, organizuju ovu sportsku manifestaciju, sa ciljem da animiraju što veći broj dece i mladih da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.