Malešević: Institut prepušten grupici lokalnih političara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malešević: Institut prepušten grupici lokalnih političara

NOVI SAD -

Institut za ratarstvo i povrtarstvo ovih dana dospeo je u žižu javnosti zbog, kako tvrde zaposleni u toj ustanovi, političkih mahinacija i kriminalnih radnji dela novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije, čiji su kadrovi planirali preuzimanje rukovođenja Institutom.

Na zboru radnih ljudi održanom u Institutu v.d. direktora te firme, profesor Miroslav Malešević, naglasio je da je "Institut firma svetskog glasa sada prepuštena jednoj grupici lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << političara, koji nisu ni kompetentni ni odgovorni za to što čine".

Malešević, navodi kako je poslednja dva meseca SPS doveo kadrove koji su planirali preuzimanje rukovođenja institutom.

Kako navode zaposleni u Institutu, nestručan kadar, poslednja dva meseca dovođen je na rukovodeća mesta bez konkursa i mogućnosti uticaja na njihov izbor. Vrhunac takve prakse, kako RTV saznaje, dogodio se 13. marta, kada je bez znanja direktora organizovana vanredna sednica Upravnog odbora, na osnovu falsifikovane ostavke vd direktora Maleševića. Navodna ostavka, kao i demanti te ostavke, poslati su i u resrno Ministarstvo za nauku i prosvetu.

Iako niko od zaposlenih u Institutu za ratarstvo i povrtarsvo, nije želeo da stane pred naše kamere, kako saznajemo, njihovi zahtevi su jasni. Oni traže, hitnu depolitiraziju rukovođenja firme, kao i sankcionisanje odgovornjih za nesavesno zapošljavanje i upravljanje firmom.

Pokušali smo dobijemo izjave iz Upravnog odbora Instituta i gradskog odobra SPS- a, ali se niko nije odazvao na naš poziv.

U policijskoj upravi Novi Sad, potvrdili su našoj televiziji da su dobili krivičnu prijavu za falsifikovanje dokumenta i nezakonite radnje u Institutu. O svemu je obavešteno i javno tužilaštvo.

Podsećamo, Radio- televizija Vojvodine je juče nezvanično saznala da je u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu falsifikovana izjava aktuelnog direktora Instituta Miroslava Maleševića, u kojoj, navodno, podnosi ostavku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.