Mađarska: Pet slučajeva svinjske groznice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Pet slučajeva svinjske groznice

Mađarska nacionalna Agencija za bezbednost hrane "Nebih" otkrila je pet slučajeva afričke svinjske groznice kod divljih svinja u okolini Budimpešte.

Slučajevi infekcije otkriveni su u lovačkoj oblasti Budakeši, zapadno od Budimpešte, prenosi Rojters. Navodi se da je nekoliko stranaca iz zemalja u kojima se ova životinjska bolest pojavila posetilo ovu oblast, ali i da izvor infekcije može biti i u samoj Mađarskoj.

Nebih je pozvao mađarske farmere da preduzmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve neophodne mere kako bi se sprečilo širenje infekcije.

U ovom trenutku oko 10 evropskih zemalja pogođeno je afričkom svinjskom groznicom, a najveći broj slučajeva zabeležen je u Bugarskoj i Rumuniji. Ova bolest koja pogađa svinje bezopasna je za ljude.

Kako se navodi, od aprila 2018. godine, u Mađarskoj je otkriveno približno 900 slučajeva afričke svinjske groznice, pre svega kod divljih svinja. U Srbiji su nedavno zabeleženi slučajevi afričke svinjske kuge, ali nije bilo epidemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pet slučajeva svinjske groznice u Mađarskoj

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019

Mađarska nacionalna Agencija za bezbednost hrane "Nebih" otkrila je pet slučajeva afričke svinjske groznice kod divljih svinja u okolini Budimpešte...Slučajevi infekcije otkriveni su u lovačkoj oblasti Budakeši, zapadno od Budimpešte. Navodi se da je nekoliko stranaca iz zemalja u kojima se ova...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.