MUP: Pogoršana bezbednost saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Pogoršana bezbednost saobraćaja

Predstavnik Uprave saobraćajne policije Aleksandar Radenković izjavio je danas da je u 2016. bezbednost u saobraćaju u odnosu na prethodnu godinu blago pogoršana, sa većim brojem poginulih u saobraćajnim nesrećama.

Radenković je za RTS rekao da su 2016. u saobraćajnim nesrećama poginule 603 osobe, što je oko jedan odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

"Ono što je dobro, broj teško povređenih smanjen je za oko tri odsto", rekao je Radenković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je dodao da tokom praznika nije bilo ekstremnih pijanstava, da je iz saobraćaja isključeno oko 500 vozača u alkoholisanom stanju, a da je njih oko 100 vođeno na trežnjenje u policijske stanice.

Prema njegovim rečima tokom 2016. godine otkriveno je oko milion saobraćajnih prekršaja, što je približno kao i u 2015. godini, da je najzastupljenije bilo prekoračenje brzine (oko 320.000) i nekorišćenje pojasa (180.000).

Radenković je rekao da uoči Nove godine i tokom prazničnih dana počinjeno oko 10.000 saobraćajnih prekršaja i da se najveći broj odnosi na prekoračenje brzine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.