Letnji kampovi za decu i odrasle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji kampovi za decu i odrasle

Moramo voditi računa o našoj vodi i bolje upoznati prirodu oko nas. Pokreti gorana Novog Sada i Vojvodine imaju niz zanimljivih letnjih kampova namenjenih, kako deci, tako i odraslima.

Za decu sutra u 10 časova počinje treći od pet planiranih, pod nazivom "Cvetoljub - Špajz u malom ritu".

Za odrasle su takođe planirana dva kampa, međunarodnog karaktera.

Ovi tematski kampovi sa bogatim edukativnim i rekreativnim sadržajem namenjeni su deci od 6 do 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina sa područja cele zemlje.

Cvetoljubi će tri dana u Sremskim Karlovcima provoditi vreme u prirodi – u Dvorskoj bašti, na obroncima Fruške gore na Stražilovu i na Dunavu u Koviljsko-petrovaradinskom ritu.

Tokom kampa mali istraživači će sakupljati i proučavati drvenaste i zeljaste biljke, koje mogu biti ujedno i lekovite i jestive.

Naučiće kako se od biljaka mogu pripremiti testenina, palačinke, ulje, razne mešavine čajeva, ali i kako da naprave herbarijum.

Kada nisu na terenu, boraviće u Ekološkom centru Radulovački koji pruža odlične uslove za edukaciju dece.

Program kampa će voditi stručna saradnica Pokreta gorana za oblast botanike Đurđica Simin, a kamp lideri će biti dugogodišnji saradnici Pokreta gorana koje imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta – Ljiljana Jovanović i Miloš Jovanović.

Program je podržao Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Nakon ovog kampa, održaće se kamp Drvoljub – "Čarobni svet šume", i to od 25. do 27. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.