Lažna bomba na lokalnoj televiziji

Izvor: Blic, 26.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna bomba na lokalnoj televiziji

KIKINDA - U trenutku dok se na kikindskoj Televiziji „VK" emitovao film sa govorima ubijenog premijera Zorana Đinđića, anonimni muški glas telefonom je javio da je postavljena bomba. Zapo-sleni su brzo eva-kuisani, da bi se posle dva sata, na-kon što je policija utvrdila da je dojava bila lažna, vratili na posao.

Pozivom na fiksni telefon redakcije kikindskog „VK" radija, juče u 11.40 sati, nepoznati muški glas saopštio je da je u toj redakciji postavljena bomba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pošto nije precizirao da li je bomba postavljena u zgradi televizije ili radija, koji se nalaze na dve različite lokacije, zaposleni koji su se zatekli na poslu, napustili su prostorije, ali policija nije pronašla nikakvu eksplozivnu napravu ni u jednom studiju.

Za 11 godina postojanja, ovo je prvi put da je neko stvorio ovakavu neprijatnost vlasniku RTV „VK" Zoranu Mileševiću i zaposelnima na radiju i televiziji.

- Muški glas srednjih godina pitao je „da li je to VK"? Kada sam potvrdno odgovorila, rekao je postavljena vam je bomba i spustio slušalicu. U tom trenutku sama sam bila u redakciji, pa sam odmah telefonom obavestila Zorana Mileševića, potom sam upozorila kolege s televizije, a onda pozvala policiju. U međuvremenu su u redakciju došle dve koleginice, ali nam je policija naredila da svi napustimo zgradu - ispričala je za „Blic" Borjana Bosančić, audio i video realizatorka „VK".

Istovremeno kad i redakcija radija u Ulici Mihajla Pupina 11, evakuisana je i redakcija televizije u centru Kikinde, na Trgu srpskih dobrovoljaca 6, u kojoj su i prostorije lokalnih odbora SPS, LDP i DSS. Policija je obavila detaljnu pretragu obe redakcije, ali ni u jednoj nije pronašla bombu. Zaposleni su se na posao vratili oko 14.15 sati.

- Uveren sam da je motiv političke prirode pošto se juče u Vojvodini održavao drugi krug izbora za pokrajinske poslanike. Zanimljivo je da je u tom trenutku naša televizija emitovala dokumentarni film „Kapiraj, kopiraj" u kome govori pokojni premijer Zoran Đinđić. Morali smo da prekinemo emitovanje, a novinari i tehničko osoblje napustili su obe zgrade. Nadam se da će policija brzo ustanoviti sa kog broja je stigla dojava o bombi, jer se naša fiksna linija nalazi na digitalnoj telefonskoj centrali - rekao je Milešević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.