Lalatović: Zaslužujemo da budemo vicešampioni Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Zaslužujemo da budemo vicešampioni Srbije

Posle pobede njegovog tima nad Radnikom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da crveno-beli zaslužuju da budu vicešampioni Srbije.

Vojvodina je sinoć pobedila Radnik rezultatom 1:0 (0:0), u 19. kolu Super lige Srbije.

"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mom kolegi, igračima Radnika i ljudima koji vode taj klub iz sveg srca želim da ostanu u ligi i siguran sam da će u tome uspeti, jer imaju kvalitetnog trenera, kvalitetne fudbalere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i predstavljaju jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji", kaže Lalatović.

Na meču, baš kao i u prošlom kolu protiv Rada, Vojvodina nije iskoristila jedanaesterac u svoju korist.

"Protiv Rada smo promašili penal pri rezultatu 2:1, kada smo mogli da rešimo utakmicu, a sada kod 0:0. Međutim, oba penala su izveli mladi igrači: Topić koji ima 18 godina i Veselinović koji ima 20. Na treninzima vežbamo penale i oni ih dobro šutiraju, a na utakmici ja uvek pustim da penal izvede igrač koji je odlučan i koji sam traži da to uradi. No, možda im je nedostajalo iskustva da penal pretvore u pogodak", kaže Lalatović.

Ipak, bez obzira na to, on je zadovoljan igrom koju su prikazali crveno-beli.

"Imali smo inicijativu tokom svih 90 minuta, iako je svoje šanse imao i Radnik, koji je igrao otvoreno i želeo da dođe do jednog ili sva tri boda. Na našu sreću, nije uspeo u tome, a danas su nam još neki rezultati išli na ruku. Nije lako igrati kada znate da, ako ne pobedite, gubite drugu poziciju i zato je opet bio veliki pritisak na mojim igračima. Raduje me to što smo opet na terenu imali petoricu igrača do 20 godina starosti, a sa tako mladom ekipom, pojačanom sa tri-četiri iskusna igrača, mi smo i dalje na drugoj poziciji, pri čemu Partizanu trenutno bežimo četiri boda, a Čukaričkom dva. Ostalo je još jedno kolo do kraja i, ako Bog da, mislim da smo zaslužili da budemo vicešampioni Srbije, što bi za sve nas ovde bio veliki uspeh", kaže Lalatović.

On je još jednom naglasio dobru atmosferu unutar kluba.

"Ovo je najveći uspeh za moje igrače i ja im čestitam na svemu što su uradili ove polusezone. Ekipe su izjednačene i nije lako igrati. Niti smo mi kvalitetniji od drugih, niti su drugi kvalitetniji od nas, ali imamo jak kolektiv, a atmosfera u klubu u poslednjih mesec i po dana je stvarno sjajna. Moram da kažem i to da već mesec i po dana radimo bez sportskog direktora, jer ga nemamo. Ne znam da li je Nikola Lazetić zvanično dao otkaz, ali od njegovog odlaska, atmosfera u klubu se jako popravila i igrači su ponovo nasmejani, a zaposleni zadovoljni. Dobri rezultati se i stvaraju iz dobre atmosfere, a ona nas je bila poljuljala u jednom momentu", ističe Lalatović.

U poslednjem meču ove godine, Voša će u nedelju gostovati ekipi TSC-a u Senti.

"Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i protiv TSC-a u nedelju, kada nas, od 15 časova, očekuje jedna derbi utakmica. Ovom prilikom, pozivam sve naše navijače da dođu tamo u što većem broju. Kada smo igrali ovde, njihovih navijača je došlo dosta i zato se nadam da će tamo biti mnogo naših navijača iz Novog Sada, te da ćemo se sa tog teškog gostovanja vratiti neporaženi, a ja bih voleo i sa sva tri boda", rekao je Lalatović.

Za sve navijače Vojvodine koji žele da prisustvuju meču protiv TSC-a u Senti, u nedelju će biti obezbeđen besplatan prevoz i ulaznica. Okupljanje je zakazano za 12:30 sati kod južne tribine „Karađorđa“, a polazak autobusa predviđen je u 13 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.