LSV predlaže ime za  drumsko-železnički most

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV predlaže ime za drumsko-železnički most

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), povodom 75 godina od oslobođenja Novog Sada, podneo je inicijativu da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.

Inicijativa da se novi most nazove po Danu oslobođenja Novog Sada podneta je Komisiji za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada.

U obrazloženju LSV podseća da je dana 23. oktobra 1944. godine, nakon tri i po godine okupacije, Novi Sad oslobođen od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fašizma.

Tog dana, kaže se u saopštenju, u Novi Sad su prvi ušli borci 2. bataljona Novosadskog partizanskog odreda i na Gradskoj kući istakli zastavu Odreda.

"Imajući u vidu značaj ovog datuma - Dana oslobođenja, veliko stradanje Novog Sada - Grada heroja, odnosno njegovog stanovništva u Drugom svetskom ratu, kao i činjenicu da se antifašističke vrednosti nalaze u samim temeljima kulture života u našem gradu, predlažemo Komisiji da podrži ovu inicijativu od značaja za kulturu sećanja Novog Sada i usvoji ovakav predlog, verujemo na zadovoljstvo svih naših sugrađanki i sugrađana", navodi LSV u obrazloženju inicijative.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.