LSV kritikuje saobraćajne gužve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV kritikuje saobraćajne gužve

Direktor Zavoda za izgradnju grada je po svoj prilici prespavao mesec dana čim mu je toliko vremena trebalo da shvati da je grad blokiran u saobraćajnom kolapsu i da zatraži sastanak na kojem će on i ostali odgovorni za ovu katastrofu konačno da razmisle šta bi mogli da učine, saopšteno je danas iz novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

U toj stranci su ocenili da građani poslednjih mesec dana gube vreme i gorivo u bezizlaznim kolonama i saobraćajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kolapsu širom grada, jer su na samom kraju građevinske sezone "nekompetentni stranački vojnici pomognuti pozapošljavanim rođacima" odlučili da neplanski raskopaju grad od ugla Železničke i Sremske Ulice, preko Antona Čehova, Vojvode Bojovića, zatim Partizanske, te Povrtarske, Orahove, Ritske zaključno sa Trgom galerija.

"Unutar raskopanih raskrsnica stvari su još tragičnije. Primera radi, na raskrsnici Sremske i Železničke ulice ZIG je posao ustupio JKP Put koji je angažovao podizvođača iz Loznice, a on druge manje privatne firme, pa su rokovi probijeni i sada teku bez rešenja gradske uprave. Sa druge strane, u okolini Ulice Vojvode Bojovića preti nova zbrka gde se asfalira iza Vodovoda, a planira raskopavanje zbog Toplane", navodi se u saopštenju novosadskog LSV.

U njemu se poručuje da je glavni krivac za takvu situaciju Zavod za izgradnju grada.

Zbog ovakve situacije, dodaje se, aktivisti LSV su svim ljudim zarobljenima za volanom u saobraćajnim gužvama širom grada i danas su delili bombone i letke sa porukom da se tih kolona sete kada sledeći put budu išli na glasanje.

"Ako smo se za ovo rasulo pripremali letos i proletos kada su se ZIG i JKP Put sporili oko nabavki ivičnjaka što je izazvalo dvomesečni kolaps kod Merkatora, a zatim i raskopanu raskrsnicu kod Futoške pijace - previše je", piše u saopštenju LSV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.