LSV: Gradska vlast štedi na građanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Gradska vlast štedi na građanima

Izveštaj o realizaciji budžeta za period od januara do septembra 2015. godine, koji će biti analiziran na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, još je jedan od dokaza da Novi Sad propada jer se njime već četvrtu godinu upravlja loše, saopštio je danas novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

U saopštenju za javnost GO LSV se navodi da se u dokumentu vidi da je u ovom periodu kao finansijski rezultat ostvaren budžetski suficit u iznosu 666.177.029,66 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da ovaj "uštedeđeni" novac nije posledica povećanja produktivnosti ili povećanja prihoda u tekućoj godini, već da je on u najvećoj meri rezultat prenesenih neutrošenih sredstava iz prethodnih godina.

Isto tako je u 2012 godini preneseno 5,2 milijardi dinara u sledeću godinu, u 2013. godini 6,02 milijardi dinara, a u 2014. godini 4,5 milijardi dinara, dodaje se u saopštenju.

"Dakle, kasa Novog Sada je "u plusu" zato što gradska vlast nije potrošila novac planiran za određene kapitalne radove i projekte i što je time zakinula na kvalitetu života građanki i građana Novog Sada", ocenjuju u Ligi.

Oni ističu i da bi minus u gradskoj kasi dostigao skoro četiri milijarde dinara, da su gradski čelnici završili sve neophodne radove, kada bi se i uočilo šta se sa gradom zaista događa.

"Banke u kojima leži neiskorišćeni novac, mogu zadovoljno da trljaju ruke dok obrću milijarde dinara kojima je trebalo da budu napravljeni vodovod, kanalizacija, putevi i još mnogo toga obećanog u predizbornoj kampanji. O pažljivo odabranim kapitalnim projektima koji će imati pozitivan efekat na ukupnu privredu grada, da i ne govorimo", ocenjuju u GO LSV.

U ovoj stranci smatraju da investicije poput biciklane ili pešačkog semafora, možemo očekivati eventualno na proleće sledeće godine, kada će se novac svih Novosađana, novac poreskih obveznika, investirati u neki projekat pogodan za fotografisanje i predizborni marketing.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Novi Sad propada, vlast šteti na građanima

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ističe da aktuelna gradska vlast u Novom Sadu, koju predvodi SNS, štedi na građanima da bi sakrila njene loše rezultate...Izveštaj o realizaciji gradskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, koji će biti analiziran na sednici Skupštine grada, “još...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.