LDP traži smenu odgovornih u Vodama Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP traži smenu odgovornih u Vodama Vojvodine

NOVI SAD -

Novosadski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) zatražio je danas da budu smenjeni odgovorni u Javnom vodoprivrednom preduzeću "Vode Vojvodine", zbog šteta koje je led na Dunavu naneo građanima Novog Sada.

"LDP zahteva da odgovorni u ovom javnom preduzeću budu smenjeni po hitnom postupku, kao i da svim vlasnicima uredno registrovanih plovnih objekata bude nadoknađena celokupna šteta nastala ovim povodom", navela je u saopštenju za javnost šefica novosadskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << LDP-a Lidija Piroški.

Ona je ocenila da su se odgovorni u "Vodama Vojvodine" bili "nedopustivo opušteni i nestručni" i navela da je "samo sreća spasila obale i mostove Novog Sada od katastrofe neviđenih razmera", a da su nadležni to pokušali da "zataškaju".

Ocenila je da nadležne iz "Voda Vojvodine" ne opravdava to da su vlasnike objekata na Dunavu 15 dana ranije upozorili na dolazak leda i ne oslobađa ih od odgovornosti za načinjenu štetu.

"Trebalo se povesti primerom Mađara, koji su u cilju zaštite svoje imovine, s nekoliko spremnih ledolomaca dejstvovali čak i na pograničnom delu Dunava u Vojvodini i Hrvatskoj, dok su naši ledolomci, privatizovani i neispravni, ostali usiderni uz obale Dunava", navela je Lidija Piroški.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.