Kriminala manje, a uhvaćenih počinilaca više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriminala manje, a uhvaćenih počinilaca više

BAČKA PALANKA - Stanje bezbednosti u opštini Bačka Palanka u prvih šest meseci povoljnije je nego u istom lanjskom periodu, izjavio je načelnik OUP-a Aleksandar Matić.

Ukupan broj krivičnih dela (187), kao i onih s nepoznatim izvršiocima (76) manji su nego lane, a broj i procenat njihovog rasvetljavanja, posebno onih s nepoznatim izvršiocima, veći je za osam odsto - sa lanjskih 45 porastao je na ovogodišnjih 53 odsto, rekao je Matić.

U porastu je samo broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvršenih razbojništava. Prošle godine bilo je samo jedno, a u šest ovogodišnjih meseci čak sedam, od kojih je nerasvetljen, za sada, samo jedan slučaj.

Na drumovima u toj vojvođanskoj opštini, u manjem broju saobraćajnih nesreća nego što je bilo u lanjskih šest meseci, poginule se tri osobe, jedna više nego pre godinu dana.

Ozbiljnijeg i masovnijeg narušavanja javnog reda i mira nije bilo, kazao je Matić, istakavši da je nešto veći broj (325 u odnosu na lanjskih 260) prekršaja te vrste posledica drugačijeg postupka njihovog registrovanja i procesuiranja.

U poslednjih dvadesetak dana aktivnošću tog odeljenja policije predupređena je nagoveštena masovna tuča između ovdašnjih navijača Crvene zvezde i Partizana, tako što su u razgovorima s vođama i članovima tih navijačkih grupa smirene nepotrebno uzavrele strasti, rekao je Matić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.