Kreativna radionica za decu u GMS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica za decu u GMS

U subotu, 25. novembra od 11.00 do 12.30 časova u Galeriji Matice srpske održaće se kreativna radionica za decu "Ne moraš da budeš car da bi bio ponosan". 

Kreativne radionice u okviru edukativnog programa za decu Umetnički vremeplov. Ličnosti i događaji na umetničkim delima Galerije Matice srpske su osmišljene sa željom da najmlađi posetioci putem umetničkih dela iz stalne postavke Galerije Matice srpske na zanimljiv način saznaju o značajnim događajima i ličnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz istorije i o njihovim vrlinama.

Tokom novembra 2017. godine biće realizovan ciklus radionica pod nazivom Učimo sa slike vrline velike. Mališani će i u ovom mesecu putovati kroz vreme i upoznati hrabre vitezove, ponosne kraljeve i plemenite dame. Na radionicama će saznati zbog čega su ove ličnosti i dan danas važne i koje su ih vrline krasile. Kroz razgovor ćemo im ukazati na vrednost vrlina i saznati kada su oni bili hrabri, plemeniti, uporni ili ponosni.

Na radionici "Ne moraš da budeš car da bi bio ponosan" mališanima će biti predstavljen jedan ponosan i silni car sa slika Proglašenje Dušanovog zakonika Paje Jovanovića i Car Dušan Đure Jakšića. Razgovaraće se o tome da li samo car može tako da se oseća, i da li su i oni nekad bili ponosni, osećali se bitni i važni poput cara Dušana na ovim slikama. Razmisliće po čemu se razlikuje neko ko je ponosan od nekog ko se pravi važan, i da li smo ponosni samo na nešto što sami uradimo ili nas i neko drugi može učiniti ponosnim. U kreativnom delu radionice svako dete će prikazati jedan trenutak u svom životu kada je bio veoma ponosan.

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.