Komunalci 50 puta kažnjavali Bakiće

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalci 50 puta kažnjavali Bakiće

SOMBOR - Zukrija i Tane Bakić, koji na somborskoj pijaci voće i povrće prodaju tridesetak godina, poslednje tri godine vode pravi rat sa komunalcima. Inspektori su protiv njih podneli oko 50 prekršajnih prijava, a pre nekoliko dana komunalna inspekcija je Tanetu zabranila da robu prodaje na pomoćnoj tezgi.

- Ne možemo svu robu da stavimo na tezgu od pola metra, pa prostor malo proširimo tako što ispred stavimo pomoćnu tezgu. To rade i drugi prodavci, ali samo su kod nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << došli i pokupili nam robu. Ispada da, iako posedujemo dve registrovane firme, robu možemo da prodajemo samo na prostoru od pola metra - kaže Zukrija Bakić.

Bakići imaju zakupljenu betonsku tezgu za koju su na licitaciji platili 23.000 dinara. Ona je puna voća i povrća, pa dinje, lubenice, breskve prodaju i na improvizovanoj tezgi.

Bakići kažu da žele da rade, ali u tome ih ometaju komunalci koji ih neopravdano kažnjavaju i uklanjaju im robu. Otvoreno postavljaju pitanje - zašto su jedino oni na udaru komunalaca.

U Komunalnoj inspekciji kažu da Tane Bakić nije jedini prodavac koji robu drži na pomoćnoj tezgi, ali da ostali prodavci te improvizovane tezge uklone posle opomene inspektora.

- Prema opštinskoj Odluci o pijačnom redu, zabranjeno je postavljanje stolova i pomoćnih tezgi na pijaci. To važi za sve bez izuzetka. Nije nam cilj da kažnjavamo, već da pijačni prostor dovedemo u red - kaže Aleksandar Pejić, šef inspekcije.

Prilikom poslednjeg obilaska inspekcije Tane Bakić je odbio da sam ukloni robu, pa je po nalogu inspekcije roba uklonjena i lagerovana, a Bakiću je ostavljen rok od 24 sata da preuzme svoje voće i povrće.

Na njegovu primedbu da je roba čuvana u neadekvatnim uslovima i da su breskve zbog toga istrulile, u inspekciji kažu da je zdraviju robu Bakić uklonio sam, a komunalcima ostavio da uklone onu lošiju, ali i da je u svakom trenutku mogao doći da je preuzme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.