Kompanija Lafarž poklanja Beočinu trg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2009, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija "Lafarž" poklanja Beočinu trg

BEOČIN - Francuska kompanija "Lafarž BFC" najavila je da će, povodom 170 godina rada Fabrike cementa u Beočinu, na jesen pokloniti tom sremskom mestu nov moderan trg.

Načelnik opštine Sekula Petrović izjavio je Tanjugu da će trg biti izgrađen na prostoru ispred Doma kulture, prema idejnom rešenju mladih arhitekata Jelene i Srđana Tomića iz Aranđelovca.

On je dodao da će trg biti završen najkasnije u oktobru, kad Beočin obeležava Dan opštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Lafarž BFC" je prethodno raspisao konkurs za idejno rešenje, na kome su mogli da učestvuju arhitekti mlađi od 35 godina. Na konkurs je stiglo 48 radova iz cele Srbije, a međunarodni stručni žiri se odlučio da idejno rešenje bračnog para Tomić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.