Kombi prevoznici se nadaju rešenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kombi prevoznici se nadaju rešenju

Desetak dana nakon stupanja na snagu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji propisuje da se kombi može koristiti isključivo kao putničko vozilo za sopstvene potrebe, kombi prevoznici se još uvek nadaju da sa nadležnim ministarstvom mogu postići dogovor koji će im omogućiti da nastave da rade.

U ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ovim povodom poslednjih dana nije bilo moguće dobiti zvaničnu izjavu, osim informacije da pregovori sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevoznicima traju i da će nakon toga izaći u javnost.

Meštanima Vrdnika, koji nemaju svoj automobile, organizovani kombi prevoz ili taksi su jedini način da dođu u Novi Sad. Gradski iz Novog Sada ka ovom mestu ne saobraća jer Vrdnik pripada Irigu, a prevoznici iz Iriga ili Rume ne idu za Novi Sad preko Vrdnika. Zbog toga žitelji ovog mesta strahuju da bi ukidanjem kombija ostali bez ikakvog prevoza ka Novom Sadu.

Ipak, kako trenutno stvari stoje, meštani Vrdnika i drugih mesta koja su u sličnoj situaciji će ostati bez kombija. To znači da im ostaje lični prevoz, ko ima auto, ili nada da će biti uvedene redovne autobuske linije. Šansa za to je međutim mala, kaže Dimitrije Miletić, jedan od prevoznika koji saobraća na relaciji, Vrdnik-Novi Sad.

Naš sagovornik dodaje da je uredno registrovan, kao i da plaća porez i ostale dažbine. Gašenjem njegove i drugih sličnih firmi država će ostati bez tog dela prihoda, a povećaće se broj nezaposlenih jer će mnogi kombi prevoznici završiti na birou.

Kombi prevoznici su najavili da će, zbog situacije u kojoj su se našli, u ponedeljak organizovati veliki protest u Beogradu. Od srede pregovaraju sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o tome kako da se reši ova situacija, ali konačnog dogovora još uvek nema. Kako nam je rečeno, pregovori će biti nastavljeni i sutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.