Komasacija na teritoriji Sremske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komasacija na teritoriji Sremske Mitrovice

U toku je komasacija na teritoriji Sremske Mitrovice, odnosno u selu Šašinci. Ovo je jedan od najvrednijih projekata u ovoj i narednoj godini, kažu nadležni, čija se vrednost procenjuje na oko 97 miliona dinara. Rok za završetak postupka je oko 30 meseci.

Komasacija je postupak ukrupnjavanja parcela i preraspodele vlasništva nad njima, kako bi se imalo realno stanje na terenu, a samim tim se postiglo i bolje planiranje proizvodnje, zaštite i uređenja puteva i kanala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Postupak komasacije trenutno se nalazi u fazi utvrđivanja faktičnkog stanja, koje je izvršeno u većoj meri odnosno 80 odsto.

U postupku bez naplate takse i poreza može se vršiti izmena podataka o imaocima prava na nepokretnostima, uspostavljanje sporazuma ili razmena na istim.

Prethodne radnje obuhvatile su najpre klasiranje zemljišta.

Komisija će izaći na teren zbog uvida u stanje za oko dvadeset dana. Idući korak biće i utvrđivanje stanja po pitanju kanalskih mreža i atarskih puteva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.