Kobila ubila trenera na hipodromu

Izvor: Blic, 08.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobila ubila trenera na hipodromu

KARAĐORĐEVO - Konjički trener Boško Nikolić (42) poginuo je pri povratku sa treninga na ergeli VU „Karađorđevo". Kobila četvorogotka zbacila je jahača, a potom ga udarila zadnjom nogom u glavu. Trener je na licu mesta preminuo, a prvim pregledom je utvrđeno pucanje lobanje i prelom kičme.

Kada je kobila Superstar ušla u štalu bez jahača Nikolića, njegove kolege nisu mogle ni da pretpostave da se bez ijednog svedoka desila nesreća na asfaltnoj stazi u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štale. Kada su radnici iz štale sa kojima je bio i Nikolićev devetogodišnji sin izašli da ga potraže, bili su zaprepašćeni: pedesetak metara dalje ugledali su beživotno telo iskusnog džokeja i trenera.

Oni su potvrdili da je kobila bila „mirna kao jagnje", ali je moguće da je izlaskom na asfaltnu stazu naglo napravila neki pokret koji je trenera iznenadio i izbacio iz sedla.

Dežurni istražni sudija Miodrag Samardžija rekao je da očekuje da će se posle obdukcionog nalaza o ovoj nesreći znati nešto više.

- Nikolić je bio jedan od najboljih ljudi koje sam sreo u životu. Bio je vrlo stručan kao vlasnik trenerske licence, ali i veliki zaljubljenik u svoj posao. Šta se desilo da jedan tako dobar poznavalac konja i vešti jahač pogine padom sa omiljenog grla, bojim se da će ostati nepoznanica - kažu radnici.

Sa kobilom engleske rase koja ga je ubila Nikolić je pre godinu i po osvojio treće mesto na derbiju i trku u Šapcu.

Nikolić je pre 20 godina na Karađorđevo došao iz Bijeljine u Bosni. Oženjen je i ima sina od devet i ćerku od 19 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.