Ko će zabraniti parkiranje na keju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će zabraniti parkiranje na keju?

NOVI SAD - Svakodnevna slika u popodnevnim časovima na ulazu na novosadski Štrand su vozila parkirana na travi, s obe strane šetališta od glavnog ulaza na plažu do Dunavca.

U preduzeću "Parking servis" tvde da su nemoćni da ovaj problem sami reše. "Inicirali smo kontrolu na keju, ali nismo naišli na razumevanje. To bi se na najlakši način rešilo kontrolnim režimom saobraćajne policije. Mi pauka možemo da pošaljemo tek po nalogu policije ili komunalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inspekcije", kaže portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić.

Kako piše današnji "Dnevnik", u Komunalnoj inspekciji upućuju na "Vode Vojvodine", preduzeći nadležnom za održavanje nasipa. "Činjenica je da se postojeći znak za zabranjeno parkiranje, privremeno ili trajno zaustvljanje vozila na nasipu ne poštuje, ali mi nismo registrovani za komunalne delatnosti i možemo da, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, pišemo molbu "Parking servisu" da se vozila uklone, ali samo ukoliko ometaju naše delatnosti, na primer, odbranu od poplava ili slično", kažu u preduzeću "Vode Vojvodine".

Sa sigurnošću se može tvrditi da će se neprihvatljivo ponašanje vlasnika vozila nastaviti sve dok se nadležne službe u Novom Sadu ne dogovore kako efikasnije da pristupe rešavanju ovog realnog problema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.