Ko će ukloniti mrlju na Dunavu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će ukloniti mrlju na Dunavu?

Koliko vremena je nadležnim službama potrebno da urade svoj deo posla, najbolje može da svedoči primer zagađenja Dunava kod Novog Sada. Dan nakon što su gledaoci RTV-a ukazali na smolastu mrlju na  priobalju naspram Petrovaradinske tvrđave, niko od nadležnih nije reagovao.

Smolaste masa proteže se nizvodno uz obalu Dunava i pitanje je koliko dugo stoji i koliko često se ta pojava dešava. Uglavnom, od juče nema nikakvih promena; ni na reci, niti kod nadležni službi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kada bismo navodili broj onih, koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa tim problemom, sigurno bismo dostigli dvocifrenu brojku.

Kako nam je rečeno u Pokrajinskoj vodoprivrednoj inspekciji, njihov inspektor i predstavnik Agencije za zaštitu životne sredine izašli su na teren, a za dalje korake, kako su nam objasnili zadužene su ostale inspekcije i preduzeća.

U Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine navode da će reagovati kada budu kompletirani prvi nalazi.

Šta je u pitanju, naftna prerađevina sa nekog broda ili smeće iz kanalizacije, koja se uliva u Dunav nedaleko odavde, za sada ostaje nepoznanica.

Pre ili kasnije, te materije će se same razložiti, a Dunav će to svakako odneti negde daleko. I, tako do sledeće prilike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.