Izvor: Blic, 04.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klima-uređaj za najmlađe na Klisi

U vrtić u Čenejskoj ulici, koji svakodnevno pohađa oko 130 dece sa Klise, Vidovdanskog naselja, a dolaze i mališani čak iz Čeneja, danas stiže još jedna klima. Akciji „Rashladimo novosadske vrtiće" priključila se i novosadska firma „Maks metal", koja će danas u 10 sati isporučiti i montirati klimu u sobu sa najmlađom decom.

Vrtiću u Čenejskoj ulici, koji važi za jedan od lošije opremljenih objekata „Radosnog detinjstva", ovo je druga donacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okviru akcije „Blica". Prvi poklon, tri klime „dvanaestice", vrtić u Čenejskoj dobio je od najmlađeg darodavca bebe Igora, čiji su roditelji želeli da pomognu, ali da se ne sazna njihov identitet. I roditelji malog Igora i vlasnici „Maks metala" želeli su jedno: da njihov poklon ode vrtiću koji je naslabije klimatizovan.

A u „Radosnom detinjstvu" kaži da je vrtić u Čenejskoj jedan je od onih koji prosto vape za ovakvim uređajima. Jer, tih uređaja ovde nema dovoljno čak ni da se rashlade sobe u kojima mališani spavaju.

- Na celoj Klisi kritično je stanje sa klimama, a vrtić u Čenejskoj je dežuran tokom leta, i uz to je opterećen dolaskom velikog broja mališana. Vaspitačice se dovijaju kako god umeju i znaju - mališanima donose vodu, umivaju ih na svakih 15 minuta, organizuju igre sa vodom... Ipak, to je daleko od onoga što malisani zaslužuju - podseća direktor „Radosnog detinjstva" Borislav Samardžić.

Osim što su u ovom vrtiću sobe za igru i spavanje bez klima, nije klimatizovana ni trpezarija, gde temperatura u vreme ručka, kada stignu vreli kanistri sa hranom i kada počne dezinfekcija posuđa, bude i do 40 stepeni. Bez klime je sala za fizičko, pa su mališani uskraćeni za brojne igre i aktivnosti. „Radosno detinjstvo" i „Blic" zahvaljuju svim donatorima.

Nedostaje još 77 uređaja

Da bi se rashladili novosadski vrtići neophodno je nabaviti još 77 klima-uređaja. Akcija će trajati dok ne bude pribavljena i poslednja klima, a redakcija će svakodnevno izveštavati o njenom toku. „Blic" poziva sve čitaoce koji su u mogućnosti da pomognu da se jave na telefone novosadskog dopisništva 4896-400 i 422-364.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.