Kineska četvrt deo industrijskog nasleđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kineska četvrt" deo industrijskog nasleđa

Danas je u Fabrici održana još jedna javna rasprava na temu razvoja Kineske četvrti. Rasprave je inicirala Fondacija Novi Sad 2021 kako bi uključili javnost i na transparentan i demokratičan način došli do rešenja za jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata koji se rade u okviru Evropske eprestonice kulture.

Nakon prve javne rasprave, kao i gradskog Foruma za kulturu došlo se do zaključka da Kineska četvrt mora biti sačuvana kao deo industrijskog nasleđa, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteva rekonstrukciju, da neće imati komercijalnu namenu, već da bi trebalo da se transformiše u novo kulturno i kreativno središte grada.

Na javnim raspravama se razgovara upravo o budućim sadržajima u Kinsekoj četvrti. Planira se da pored kreativnih industrija, svoj prostor dobiju i znatlije, koje su već u Kineskoj četvrti, a koje doprinose kreativnom stvaralaštvu.

Na drugoj tribini povelo se i pitanje na koji način bi i mlade IT firme u razvoju mogle da nađu svoj prostor u Kineskoj četvrti.

Sledeće nedelje biće organizovana još jedna javna rasprava, kao i Forum za kulturu, na osnovu zaključaka sa tih skupova grad bi trebalo da donese i odluku u kom pravcu će se razvijati Kineska četvrt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.