Kina: Manevrima kod Tajvana štitimo teritorijalni integritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 06:50

Kina: Manevrima kod Tajvana štitimo teritorijalni integritet

Kineska Narodna oslobodilačka armija (NOA) izvodi manevre nadomak Tajvana kako bi zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i kao odgovor na "dosluh Tajvana i SAD", poručio je portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei.

On je precizirao da je komanda Istočnog krila kineske vojske organizovala vežbe provere borbene gotovosti u vazdušnom prostoru i vodama nadomak Tajvana uz učešće više rodova vojske i naoružanja, prenosi TASS.

"Ovo su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neophodne radnje koje se preduzimaju kao odgovor na dosluh Tajvana i Sjedinjenih Država i u skladu sa potrebom zaštite nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Tan i istakao da je kineska armija u stanju pripravnosti i spremna da preduzme sve neophodne mere kako bi odlučno osujetila mešanje bilo koje spoljne sile i secesionističke pokušaje za proglašenje nezavisnosti Tajvana.

Tan je rekao i da je pokušaj proglašenja nezavisnosti Tajvana "put koji nikuda ne vodi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINA NE SEDI SKRŠTENIH RUKU! Armija izvodi manevre nadomak Tajvana - vojne vežbe ODGOVOR na ponašanje Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022

Kineska Narodna oslobodilačka armija izvodi manevre nadomak Tajvana kako bi zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i kao odgovor na "dosluh Tajvana i SAD", poručio je portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei...Precizirao je da je komanda Istočnog krila kineske vojske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"Manevrima kod Tajvana štitimo teritorijalni integritet"

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2022

PEKING - Kineska Narodna oslobodilačka armija (NOA) izvodi manevre nadomak Tajvana kako bi zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i kao odgovor na "dosluh Tajvana i SAD", poručio je portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.