Kikinđani obnovili zahtev da dobiju status grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinđani obnovili zahtev da dobiju status grada

KIKINDA - Opština Kikinda ponovo će pokrenuti inicijativu da dobije status grada. Od Skupštine Srbije tražiće izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji, kako bi to bilo omogućeno, odlučeno je na sednici Skupštine opštine. Kikinđani smatraju da su krajem prošle godine nepravedno izostavljeni sa spiska 19 opština koje su dobile status grada. Tako su postali jedna od retkih opština u kojoj je sedište okruga a da nemaju status grada.

Odlukom SO Kikinda, akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << „Kikindskog foruma" dobila je i zvaničnu podršku od lokalne samouprave, koju nisu imali dok su na vlasti bili radikali. Forumaši su početkom godine pokrenuli akciju „Vratimo Kikindu na kartu Srbije" tokom koje su prikupili oko 7.000 potpisa građana. Peticiju s potpisima uputili su Vladi Srbije tražeći da njihova opština dobije status grada. Sada isti zahtev od državnih organa traže i odbornici SO Kikinda. Podrška javnosti bila je presudna što je deset aktivista i 20 volontera kod Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu registrovalo udruženje građana. Pre nekoliko dana forumaši su pokrenuli inicijativu da Kikinda dobije ombudsmana.

Izveštava dopisnica Radio Novog Sada iz Kikinde Rada Šegrt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.