Kikinda: Otvoren kineski trgovinski centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda: Otvoren kineski trgovinski centar

U Kikindi je otvoren najveći kineski trgovinski centar u okolini, koji se prostire na oko 3.000 kvadratnih metara, dok je u opremanje uloženo više od tri miliona evra. Na otvaranju su bili predstavnici Ambasade Kine u Srbiji, Pokrajinske Vlade, lokalne samouprave, kao i veliki broj privrednika.

Prilikom otvaranja, potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je da je otvaranje velikog trgovinskog centra u Kikindi rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odličnih odnosa domaćih i kineskih privrednika.

''Ovo je jedan od projekata koji je realizovan, a postoji još mnogo koji bi uskoro trebalo da se privredu kraju. Vlasnik bi trebalo uskoro da objekat proširi, a samim tim zaposli još radnika. Kinezi su prepoznali Srbiju i Vojvodinu kao značajnog spoljnotrgovinskog partnera.

Ovo je samo jedna u nizu investicija koja će doneti kapital i na taj način pomoći trgovinu i otvaranje novih radnih mesta u Vojvodini'', rekao je Đoković.

U novom kineskom trgovinskom centru trenutno je angažovano 30 radnika, a proširenjem kapaciteta biće uposleno još 20.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.