Katamaran Panuka ponovi plovi Tamišem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 13:11

Katamaran Panuka ponovi plovi Tamišem

Oni koji vole da posmatraju Pančevo sa reke imaće priliku da uživaju u pogledu jer su ponovo krenule vožnje katamaranom "Panuka" . Uvedene su i nove rute a radi bezbednosti putnika organizovana je i akcija čišćenja plovnog puta na Tamišu.

Katamaran "Panuka" koristi se za panoramsko razgledanje Pančeva i okoline. Na početku nove sezone uvode se i nove rute. Za prvomajske praznike organizovana je probna vožnja od Pančeva do Glogonja ,interesovanje je bilo veliko pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučeno da se uvede tura Pančevo -Jabuka –Glogonj. Standardna ruta od Gradskog pristana,Preobraženske crkve do kula bliznakinja na ušću Tamiša u Dunav na raspolaganju je od srede do nedelje . U planu su i vožnje vikendom do kupališta Bela Stena na Dunavu u dva vremenska intervala.

Od kako je nabavljen katamaran svake godine interesovanje je sve veće.

"Imali smo veliki odziv turista iz drugih gradova,ljudi iz našeg grada i dece koja dolaze sa roditeljima ili se organizuju preko škole.Zainteresovanost je sve veća.Od kako je grad kupio katamaran imali smo više od 10 hiljada putnika što je interesantna cifra za ovako jedan grad na dve reke koji se do sada nije bavio nautičkim turizmom"rekao je za RTV Nikola Stoilković-direktor Turističke organizacije Pančeva

Za katamaran su kupljeni i novi motori.

" Motori koji su bili postavljeni na katamaranu nisu bili dovoljno jaki da bi mogli da ispune sve zahteve I rute koje je Turistička organizacija predložila .Zato smo opredelili oko 2 miliona dinara za kupovinu dva nova motora koja su montirana na gradski katamaran, koji je inače bio želja naših sugrađana da se kupi"potvrdio je Aleksandar Stevanović-gradonačelnik Pančeva

Da nautički turizam postaje sve zastupljeniji u Pančevu može se videti i prema broju čamaca na Tamišu kojih je trenutno više od 2 hiljade. Iz Turistričke organizacije poručuju sugrađanima koji imaju plovila na vodi da provere vezove jer se može desiti da se u slučaju nevremena razvežu i izazovu štetu, kao što se nedavno dogodilo.

"Bilo je nevreme jak vetar koji je izazvao mali peh. Otkačio se brod koji smo uspeli da privežemo .Sve je završeno na sreću u najboljem redu,brod nije udario u prevodnicu,nije iskrivio kapije,jedino što je manje oštetio nekoliko plovila" kaže Stoilković.

Tradicionalno uoči sezone organizuje se i čišćenje Tamiša od stabala i krupnog granja nanetog tokom zime .

Čistilo se od Železničkog mosta do ušća u Dunav kako bi se obezbedila bolja prohodnost za katamaran i ostala plovila na Tamišu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.