Karikature podrške žrtvama napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2015, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karikature podrške žrtvama napada

Teroristički napad na satirični nedeljnik Šarli Ebdo koji se ponosio svojim karikaturistima izazvao je reakciju njihovih kolega širom sveta. Na društvenim mrežama velikom brzinom se šire crteži podrške žrtvama i osude ekstremista koji su izvršili strašni čin.

Svaka akcija izaziva reakciju. Potvrda trećeg Njutnovog zakona sada je prisutna na Tviteru, Fejsbuku i svim drugim društvenim mrežama i vebsajtovima. Karikaturisti iz celog sveta pokazali su da ovakve situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo dodatno razbuktavaju njihovu maštu i entuzijazam.

Tako su neki od njih podsetili na starije terorističke napade poput udara aviona u tornjeve blizance u Njujorku, a neki su pametnim igrama reči želeli da pokažu kako umetnici nisu validne mete u ideološkim ratovima.

Odgovor nije stigao samo sa dalekih mesta, nego i od nama domaćeg Njuz.net, koji je pandan zapadnim satiričnim magazinima.

I mnogi drugi satiričari želeli su da pokažu kakav uticaj na njihov život ima ovaj nezapamćeni zločin. Nisu išli logikom oko za oko, zub za zub, ali karikatursti su uzvratili udarac.

Sam koncept satire je najstrašnije napadnut, ali je ona još jednom pokazala koliko je izdržljiva. Pero i dalje može dalje da odjekne od bilo koje puške, a Šarli Ebdo će ponovo izaći već sledeće nedelje. U mnogo više primeraka i sa većim uticajem nego ikada.

Karikaturisti kažu da u očekivanju narednog broja nedeljnika njima ostaje da nastave da rade posao koji posle ove tragedije više nikad neće biti isti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.