Karavan Duh mladosti u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2017, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karavan "Duh mladosti" u Sremskoj Mitrovici

Danas je na gradskoj plaži održan karavan "Duh mladosti". Karavan su posetili ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kao i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa saradnicima. Tokom obilaska predstavljen je sistem dualnog obrazovanja, srednjih stručnih škola i njihovih partnera iz privrede.

Karavan "Spirit of youth" poznatiji kao "Duh mladosti" okuplja mlade širom Srbije i u okviru svog pohoda informiše mlade o mogućnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje puža dualni sistem obrazovanja.

U Sremskoj Mitrovici na gradskoj plaži predstavljene su mogućnosti koje sistem pruža, a prisutnima se u pratnji ministra poljoprivrede i gradonačelnika Sremske Mitrovice, obratio resorni ministar Šarčević, koji je istakao da je Mitrovica primer kako treba raditi na dualnom sistemu.

Mitrovačke škole među prvima su počele da primenjuju dualni sitem i na taj način oformile su grupu od preko 150 škola na području države, koje koriste ovakav način obrazovanja. U sistem je uključeno 3.000 kompanija koje dualnim sistemom žele stručni kadar.

U cilju boljeg i kvalitetnijeg obučavanja, od sledeće školske godine, od 5. razreda se uvode novi predmeti kao što su preduzetništvo i informatika sa programiranjem. Takođe srednje obrazovanje se usklađuje sa potrebama privrede u cilju stvaranja radne snage za koju postoji realna potreba.

U narednom periodu svakako će se posvetiti i pažnja dualnom obrazovanju na visokim školama, jer postoji potreba privrede i za ovim nivoom obučenosti.

U okviru karavana "Duh mladosti" održane su i sportske aktivnosti koje razvijaju sportske navike kod mladih. Svojevrsnim takmičenjem u zgibovima Mitrovčani su dali svoj doprino u borbi gradova Srbije za novo sportsko igralište.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.