Kamberbač Deda Mrazu: Mogu li da dobijem svetleći mač?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamberbač Deda Mrazu: Mogu li da dobijem svetleći mač?

Britanski glumac Benedikt Kamberbač pridružio se inicijativi nekolicine drugih umetnika u slanju pisama Deda Mrazu, pa je tako od darežljivog dedice tražio da podari "malo magije" svoj deci sveta.

"Deci je potrebno malo magije koja će ulepšati svet u kom se granice između nevinosti i odgovornosti, razdragane mašte i hladne stvarnosti odraslih, pune prepreka, neprestano sužavaju", naveo je glumac koji se proslavio ulogom Šerloka Holmsa u istoimenoj TV seriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Ono što od tebe tražim je da pokloniš malo više vremena deci da budu deca", istakao je on, završivši svoje pismo u šaljivom tonu: "Molim te, da li bih konačno mogao da dobijem onaj svetleći mač?''.

Pismo Deda Mrazu uputio je i pevač grupe Radiohead Tom Jork, koji smatra da bi ove godine predstavnici naftnih kompanija i političari trebalo da ostanu bez darova.

"Dragi Deda Mraze, nisam ti odavno pisao, Nadam se da si dobro i da ima puno snega u Laponiji. Ovde uglavnom pada kiša", započinje svoju poruku britanski muzičar.

"Da li možeš deci da pošalješ malo nade u budućnost? To je veoma važno. Ne tražim ti da rešiš probleme čovečanstva. To su naši problemi. Ali bi možda ove godine mogao da direktore naftnih kompanija i političare čiji uticaj oni kupuju ostaviš bez poklona?", piše Jork, poznat po svom angažmanu protiv globalnog otopljavanja.

Njegova koleginica Eni Lenoks, pak, traži pomoć za izbeglice.

"Bi li mogao da učiniš da čitave generacije ne budu primorane da beže iz svojih gradova i sela u ratom zahvaćenim zemljama, od Sirije do Nigerije?", napisala je.

"Da li bi mogao da uliješ malo razuma i saosećanja u srca kriminalnih profitera mržnje, krvoprolića i rata? Hvala Deda Mraze, zaista se nadam da postojiš za nas odrasle", zaključuje pevačica.

Kamberbačevo, Jorkovo i Lenoksino su samo neka od pisama poznatih ličnosti koja su objavljena u okviru tradicionalne manifestacije "Letters Live", čiji je cilj da podstakne pisanje pisama u eri imejlova, sms i drugih elektronskih poruka.

Pisma poznatih se javno čitaju, a čitači su mahom i sami poznati umetnici. Prošle godine pisma Dejvida Bouvija, Mardž Simpson, Gandija, Elvisa Prislija, Ričarda Bartona i Če Gevare čitali su naglas Ian Mekelen, Kajli Minog, Rasel Brand, Ben Kingsli i sam Kamberbač.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.