Kako žive žene u seoskim sredinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2020, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako žive žene u seoskim sredinama

Procene su da četvrtinu svetske populacije čine seoske žene i da u zemljama u razvoju čine čak 43 odsto radne snage u poljoprivredi. Svaka peta žena je vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, svega 2 odsto žena na selu je vlasnik poljoprivrednog zemljišta.

Život žena u seoskim sredinama daleko je od idealnog i briga o porodici i domaćinstvu nije njihov jedini zadatak i obaveza. Aktivno su uključene u rad i na poljoprivrednonm gazdinstvu, koji neretko prevazilazi 8 časovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radno vreme navodi Jela Radišić čija porodica se dugo godina bavi proizvodnjom sira.

A da li je sada mladim ženama n aselu lako, kazuje nam Zoriva Radiušić.

U cilju poboljašnja statističkih pokazatelja i ekonomskog osnaćivanja žena na selu PSP po prvi put je 2017 godine prepoznao žene kao korisnike bespovratnih finansijskih sredstava. Kakvi su rezultati podsticajne politike resornog Sekretarijata unapređenju položaju žena na selu, pojašnjava PSP Vuk Radojević.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava i rad Udruženja žena i održavanje tradicionalnih manifestacija koje organizuju žene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.