Kako pomoći obolelima od multiple skleroze?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2016, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako pomoći obolelima od multiple skleroze?

Javnost u Srbiji malo zna o multiploj sklerozi, bolesti mozga i kičmene moždine koja pogađa uglavnom mlađe, radno sposobne ljude. To je pokazalo online istraživanje koje je Društvo multiple skleroze Srbije sprovelo krajem prošle godine.

Ono što je još poraznije jeste da ni nadležni nemaju uvid u to koliko ima obolelih od te bolesti. Procenjuje se da ih u Srbiji ima oko sedam hiljada, a samo 10 odsto obolelih dobija nekakvu terapiju.

Gostujući u jutarnjem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radio-televizije Vojvodine, Frano Renić, predsednik Društva multiple skleroze Vojvodine, istakao je da najbolje rezultate u lečenju ove bolesti pokazuje Atomska banja, ali da i dalje sve troškove lečenja moraju da snose pacijenti.

"Ako ima sredstava za Banju Junaković, za banju u Kanjižu, pa dajte onda ljudima ono što im odgovara", ističe Renić.



88

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.