Kako je formirana komisija u S. Karlovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je formirana komisija u S. Karlovcima

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja zatražila je danas od predsednika opštine Sremski Karlovci Milenka Filipovića da javno obrazloži na osnovu kojih kriterijuma je izabrao članove stručne komisije koja će odlučivati o dodeli sredstava na konkursu iz oblasti javnog informisanja koji je ta opština raspisala za 2016. godinu.

U saopštenju Koalicija navodi i da zahteva i odgovor na pitanje zašto niko od kandidata reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije izabran, iako su predlozi s pratećom dokumentacijom blagovremeno dostavljeni.

"Na osnovu iskustava, koalicija upozorava da je u onim lokalnim samoupravama gde su umesto reprezentativnih izabrani kandidati nepoznatih ili praktično nepostojećih novinarskih i medijskih udruženja - po pravilu bilo problema i sa sprovođenjem zakona i nejasnim kriterijumima na osnovu kojih su dodeljena sredstva", navela je koalicija, a preneo NUNS.

Koaliciju čine Udruženje novinara Srbije, NUNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Lokal pres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.