Kako će se organizovati mečevi Superlige?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 09:21

Kako će se organizovati mečevi Superlige?

Po ugledu na neke mnogo razvijenije fudbalske zemlje Zajednica Superlige i Prve lige Srbije je svim klubovima dostavila precizan protokol o organizaciji mečeva u vreme kada su i dalje na snazi rigorozne mere zaštite zbog pandemije virusa korona. Sa Terazija 3 je danas, u vidu službene beleške, svim klubovima ova dva ranga takmičenja dostavljen dokument na 11 strana u kojem se detaljno navode mere zaštite koje su definisane sa ministarstvima zdravlja i sporta Republike Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i kriznim štabom.

Striktno je navedeno da nijedno lice neće moći da uđe na stadion bez zaštitne maske za lice, a poželjno je i nošenje zaštitnih rukavica. Merenje telesne temperature pri ulasku na stadione nije navedeno kao mera kontrole i preventive.

"Na utakmicama mogu biti samo lica koja pripadaju sledećim kategorijama: igrači, stručni štab, sudije, sakupljači lopti, medicinsko osoblje, tehničko osoblje održavanje terena i higijene,radarska služba, predstavnici menadžmenta klubova, novinari, fotografi, kamermani, predstavnici antidoping agencije, predstavnici FSS i Zajednice, licencirani prikupljači podataka, TV operateri, predstavnici TV Arena sport, vatrogasci, pripadnici MUP", naglašeno je u uvodu pomenutog protokola.

Posebna pažnja skrenuta je klubovima da je stadion, kao mesto odigravanja utakmice podeljen u tri zone. U prvoj su teren i delovi oko njega i u toj zoni može da bude smešteno najviše sto ljudi, računajući kompletan igrački kadar i stručne štabove dveju ekipa, sudije i ostala zvanična lica. U drugoj zoni su tribine na koje takođe sme najviše sto ljudi, a u taj broj ulazi najviše 20 novinara, po deset pripadnika MUP i vatrogasne službe, deset pripadnika redarske službe, 15 kamermana i njihovih pomoćnika i ukupno 20 službenih lica iz oba kluba.

U trećoj zoni, koja se nalazi u spoljnom delu stadiona, moći će da bude tačno 26 osoba, od kojih su deset iz redarske službe, deset iz reportažnih TV kola i šestoro ljudi iz sanitetske službe.

Zanimljivo je da će na mestima iza golova smeti da bude samo osam fotografa i samo šest skupljača lopti.

Ispunjeni su striktni epidemiološki zahtevi, a ovaj protokol urađen je po ugledu na one iz Nemačke, Španije, Južne Koreje i Danske.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.