Kako će izgledati Zakon o savetima manjina?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati Zakon o savetima manjina?

U zgradi Skupštine AP Vojvodine prvi put je održana javna konsultacija o radnom tekstu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Cilj ovih konsultacija je da se novi zakon što bolje uskladi sa potrebama i zahtevima nacionalnih saveta, i da se u zakon implementuju preporuke od strane nacionalnih saveta.

Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina se podleže izmenama i dopunama zbog neustavnosti njegovih članova, proglašenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od strane Ustavnog suda.

Osim toga, novi zakon mora da bude u skladu sa akcionim planom Vlade Republike Srbije vezano za nacionalne manjine. Cilj današnje konsultacije je bio da se zakon što konkretnije definiše i da bude što jasniji u svakom pogledu.

Posle toga, preostaje da se usvoji zakon koji će omogućiti nacionalnim savetima da vrše svoje poslove u skladu sa ustavom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.