KZM Sombor: Reaktor 27 - Čovek na navijanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KZM Sombor: Reaktor 27 - "Čovek na navijanje"

U omladinskom klubu Kancelarije za mlade grada Sombora, u okviru programa Reaktor, danas u 19.30 časova biće organizovan razgovor o granicama ljudske slobode.

Kao uvod u diskusiju, mladi će imati prilike da pogledaju kultni film "Paklena pomorandža" iz 1971. godine, u režiji Stenlija Kjubrika. Film vodi gledaoce u futurističku Englesku a prati doživljaje 15-godišnjeg mladića, Aleksa De Lardža, koji iz puke dosade i razbibrige vrši nasilje po ulicama Londona, kaže se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u najavi.

Kjubrik je film snimio po romanu Antonija Bardžisa "Clockwork Orange", čiji je naziv inspirisan frazom koja je bila česta u istočnom delu Londona ("as queer as a clockwork orange") i koja je označavala fine i uglađene osobe spolja, dok im je unutrašnje lice sasvim bizarno i zlo.

Mladi će nakon filma imati prilike da razgovaraju o tome da li ljudi imaju mogućnost izbora između zla i dobra, kao i o nasilju kao delu ljudske prirode. Diskutovaće se i o tome kako država pokušava da nasilje kontroliše i koriguje, da li ima pravo da to čini i koje su granice slobode pojedinca.

Omladinski klub Kancelarije za mlade grada Sombora nalazi se u ulici Venac Radomira Putnika 2.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.