Još danas toplo, posle i za deset stepeni niže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2022, 12:54

Još danas toplo, posle i za deset stepeni niže

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Slobodan Sovilj kaže da će u Srbiji još danas biti visoke temperature, nakon čega će naići hladniji talas, pa će temperature biti i za deset stepeni niže.

Sovilj kaže za Tanjug da će danas biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu, sa temperaturom od 36 do 40 stepeni, ali da se to menja tokom noći, kada nam stiže hladniji talas sa zapada i severozapada koji će spustiti temperaturu i za 10 stepeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On objašnjava da u Srbiju stiže ciklon iz Italije i Zapadnog Balkana, te da će u narednim danima biti uslova za vetar, koji može dostići i 100 kilometara na čas, što, navodi, nije neubičajeno kod letnjih nepogoda, ali nije ni česta pojava.

Navodi i da će nedelja i ponedeljak biti najhladniji dani u našoj zemlji i dodaje da se u narednom periodu očekuje dosta padavina, najviše u Vojvodini.

Sovilj kaže da je RHMZ već izdao upozorenje da se u Srbiji očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i ističe da će najveća šansa za pojavu tih nepogoda biti u subotu.

"Na celoj teritoriji Srbije je izdato upozorenje, s tim što je rizik od pojave nepogoda u zapadnoj polovini zemlje u toku ove noći i sutra pre podne, a sutra poslepodne i uveče rizik za pojavu nepogoda biće bveći u centralnim i istočnim krajevima zemlje, pa će cela teritorija biti obuhvaćena", kazao je Sovilj.

Sovilj objašnjava da RHMZ redovno šalje upozorenja zbog vremenskih nepogoda i navodi da se šalju hitna upozorenja kada krenu grmljavinski razvoji, a koja preciziraju gde se očekuju nepogode u narednih sat ili dva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Valjevu izmereno 40 stepeni, u Beogradu i Novom Sadu stepen manje

Izvor: RTS, 19.Avg.2022

Toplotni talas u Srbiji dostiže svoj vrhunac. U 15 časova u Valjevu je zabeleženo 40 stepeni. U Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Banatskom Karlovcu stepen manje. Osveženje stiže tokom večeri i noći. . Prema podacima RHMZ-a u 15 časova, Valjevo je najtopliji grad...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.