Jeremić: EU važno pitanje, ali nije ideologija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 12:23

Jeremić: EU važno pitanje, ali nije ideologija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji "važna stvar i veliko pitanje", ali da ono ne može biti ideologija, prenosi Narodna stranka.

"Neki u Srbiji kažu da je njihova ideologija članstvo u EU, a nekima je to što su protiv. Ali, to je pogrešno, ideologija ne može biti 'Evropska unija', pa čak i ako se zalažete za evropsku budućnost Srbije. Nisu isto Angela Merkel i Viktor Orban, španski socijalisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i poljski konzervativci, nisu isto holandski liberali ili grčki komunisti, a sve je to deo savremene Evrope", rekao je Jeremić u Šapcu na osnivanju gradskog odbora NS.

Jeremić je istakao da bi Narodna stranka trebalo da teži da Srbiju promeni tako da ona bude uređena kao savremena evropska država.

Kada je reč o najavljenim parlamentarnim izborima za 2022. godinu, Jeremić je rekao da je neophodno odmah pristupiti pripremama za buduće izbore, a ne čekati da se eventualno uspostave, kako kaže, fer izborni uslovi, jer će tada, kako kaže, biti kasno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.